FOTOS: PUJADA AL ROC DE FRAUSA

Bones gent;

Finalment aquest passat dissabte seguint d'aprop la previsió meteorològica hem optat per canviar la sortida que teniem programada al Canigó per una matinal al Roc de Frausa intentant evitar així les tempestes que estaven anunciades per el Pirineu.

I val a dir que l'opció ha estat molt encertada doncs es tracta d'una zona tot i que propera, força desconeguda per nosaltres. La ruta te l'encant de trancòrrer per la carena del massis de Les Salines i d'assolir el cim més alt de l'Alt Empordà (Roc de Frausa=1450m).

Els matiners de la secció hem sigut en Maño, en German, en Joan, en Lluís Albert, en Quim, la Marta, en Pere Sala, en Lluís Tomàs, en Pere Garcia i l'Isaac, que hem finalitzat la ruta d'uns 32km i 1000m de desnivell positiu amb unes 6h aprox.

Encara fosc començem a caminar. Son les 07:30h del matí i de moment sembla ser que no plou! En Lluís Tomàs i en Pere Garcia arrencant motors.

Aviat comença a clarejar. Les pendents a l'inici son força suaus i permeten un ambient distès entre el grup.

El desnivell no es acusat durant el recorregut però es constant i guanyem alçada quasi sense notar-ho. Malgrat el dia enboirat divisem el Pantà de Boadella en la llunyania.

Quasi sense esparar-ho ens topem amb la Font de Les Salines on l'aigua fresca i bona es molt d'agraïr.

Aprofitem l'espai per "ventar un retrato" de grup a la font acompanyats per en "Mastí", el rellam de gos que no sabem d'on ha sortit però que ens ha seguit sempre fidel desde que hem començat a caminar a Maçanet de Cabrenys fins al cim....deunidó!

Anem endinsant-nos en fagedes frondoses tot seguint les traces del GR espantant de tant en tant algun senglar solitari que campa lliurament per aquestes contrades.

Els boletaires de la secció s'animen a caçar els primers bolets de la temporada. En Joan orgullós de la seva collita mostra els exemplars a la resta de la colla.


Ja més amunt i rondant els 1300m el bosc s'aclareix i deixa pass a una zona d'enormes blocs de granit. El cim ja es a la vora.

Finalment i després d'unes 3h ens plantem al cim del Roc de Frausa. La boira que ens ha acompanyat pràcticament tota l'estona, ens priva de veure les vistes sobre les muntanyes de la Garrotxa, el Massis del Canigó i part del Pirineu oriental.

Embadalits quedem tot el grup quan en Lluís Albert ens mostra les seves dots de gran orador recitant un poema d'en Santiago Rusiñol al cim en honor de l'excursionisme. Quin gran moment!!

Ja de baixada de nou per la fageda ens enganxa una pluja fina que després es converteix en un aiguat que ens deixa a tots xops i sense mes escapatòria que anar baixant fins a trobar els cotxes. Si ja ho deia l'home del temps....

Un cop abaix i com a sorna vengativa surt de nou el sol deixant-nos entreveure el paissatge que la boira ens ha enterbolit durant tot el trajecte.

I per últim com no podia ser d'una altre manera, col·laborem i com mana la tradició de la millor forma possible amb l'economia local...cargols a la llauna, civet de senglar i bon raig de vi negre!!!

Salut i fins la propera!!!!

7 comentaris:

martona ha dit...

Bones gent, m'acabo de llevar amb un xic d'agulletes, d'aquelles que et fan sentir bé recordant els bons moments de la sortida i per cert, la pluja o el ruixat que ens va caure baixant li va donar un toc d'aventura a la sortida. Si senyor, i en Maño contentíssim de que per fí ens plogués jejeje.
Un dia genial!

I.Royo ha dit...

Voldria felicitar a en Lluís Albert per la ruta triada, pel poema recitat i per ser un tio com cal, felicitar a en Pere Sala per descobrir-se com a nova revelació de la secció esprintant com una màquina fins al cotxe i felicitar a la resta de la colla per un jornada com sempre agradable i amb molt bon rotllo.

bikeskenapelat ha dit...

gracies per tot i espero venir més sovint.ja teniu les fotos al meu blog:bikeskenapelat.blogspot.com

bikeskenapelat ha dit...

se m' oblidava el meu facebook es pere garcia albujar.per si algu em vol agregar com a amic i aixi estar al dia i en contacte.buff¡¡ perdoneu ,soc un pesat.
dew

Lluis Tomàs ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluis Tomàs ha dit...

Va ser molt xulo!
Ja en tenim unaltre per explicar!

Ens veiem diumenge,"si ting les botes seques!"

Lluís Albert ha dit...

Caram, la felicitació es per la rapidesa a l'hora de publicar la sortida, el bon ambient i per les fotos, molt xules. A veure si puc venir al Pedraforca!

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.