FOTOS: INICIACIÓ A L'ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS

Bones gent;

El passat diumenge dia 6 de març varem anar a Solius a fer una jornada d'iniciació a l'escalada esportiva. La veritat es que varem aprofitar el temps i varem poder escalar quasi fins a mitja tarda. El dia va ser força assolellat i potser un pèl ventós, però quasi no varem tenir temps ni per molestar-nos a tenir fred, doncs el ritme d'activitat va tant ser frenètic, que alguns ens vam oblidar fins i tot de dinar!!!

A la cita van acudir-hi en Joan, en David, la Marta i en Toni, la Nandy, en Lluís, la Martona i l'Isaac. L'altre gent suposem que estaven de ressaca de carnaval o en plena rua pel mig de l'Escala.

El sector seleccionat es com quasi sempre, la cara sud de l'Agulla Central. Només arribar ens posem mans a l'obra a muntar vies de graus diferents per poder anar alternant sense perdre massa temps. A la foto en Toni ja assegurant mentre en David, la Martona i en Joan es preparen per fer-ho.

No deixem treva i les vies que hem muntat en seguida queden ocupades per els membres de la secció. Anem alternant i repetint vies al gust de cadascú. Agafar confiança, aprendre i passar-s'ho bé és la tasca principal d'aquestes sortides i procurem que ningú marxi a casa sense un somriure al llavis i les mans i els dits ven masegats!

La Martona va trepar per totes les vies que va poder i més, afinant la tècnica i disfrutant a cada pas. Es el fruit de la constància. Aquí la tenim sobre la "Tallades en cara pud" un V que potser l'ha repetit unes 20 vegades desde que va començar a escalar, però que encara la motiva. Per cert fixeu-vos amb un efecte òptic de la imatge...i la corda???

En David, nou fitxatge de la secció, assegurant al company que escala. Assegurar és el 50% de la tasca que comporta l'escalada i aixó també ho valorem i procurem ensenyar-ho a tothom qui comença.

El sector sud de l'Agulla Central dona per molt. Trobem desde vies mes panxudes i curtes per començar a vies més plaqueres i llargues per perfeccionar una mica la tècnica. A la foto en Toni disfrutant amb el granit de Solius, totalment concentrat en resoldre "La Caleta" un V/V+ força llarg.

Les vies d'aquest sector son grans conegudes pels membres de la secció però sempre hi ha algú que les disfruta per primer cop. Aquí en David fent els honors sobre la "Tallades en cara pud".

La Marta la tenim un xic convalescent i d'entrada prefereix mirar-se l'espectacle desde la perspectiva del roc que hi ha davant del sector, però aviat...

...l'adrenalina s'apodera d'ella i acaba sucumbint a la crida de la paret. Aquí la teniu assegurant a la Nandy en la "Mad Grunge", però no es va poder estar tampoc de fer un parell o tres de vies. Qui pugui venir a Solius i no escalar ni una via que aixequi la mà!!!

Al cap d'unes hores cambiem de sector i plantem el tinglado a la cara sud de l'Agulla de Dalt. Feia força temps que no visitàvem aquesta zona i ens porta vells records. A la foto en David encarant-se al pas delicat de la "Ball de Granit" un 5+/6a força fí, com de costum aquí a Solius. Ningú diria que és el seu segon dia d'escalada en roca! Aquí hi ha futur!!!! D'aquí poc aquesta secció s'omplirà de "lolos" hahaha...!!!

La Nandy també va voler probar amb la "Ball de Granit" i es que els reptes personals no varen deixar lloc a la contemplació ni a la meditació. Les ganes varen poder més que el cansanci!

En Lluis i en Joan varen encadenar consecutivament, la "Ball de Granit" i una via un pèl mes dura que no apareix a les ressenyes. Aquí els tenim exultants compartint reunió i flaires de l'abocador!! (que per cert el vent de mar sempre ens acaba duent i per tant recordant la seva existència)

Per últim foto de grup ja amb algunes baixes i les agulles de Solius de fons.

Be doncs, ens veiem a la propera i esperem que aquesta colla de fanàtics no pari de crèixer, llarga vida a l'esportiva!!!!

8 comentaris:

D.Condal ha dit...

Voleu dir ke algu mirava la camara a la fotu de grup ?¿ jeje

Ke vagi mol be a tothom el que queda de mes ;)

I amb ganes de fer una via llarga,escalada esportiva.. el que sigui per el mes vinen

Salut i muntanyes per a tothom :D

martona ha dit...

Ei gent què divertit i que bé que ens ho passem. David em sembla que no se pas cap on miravem a la foto de grup...jeje.
Fins la propera que espero que sigui moooollllllllt aviat!!

Gràcies Isaac per la bona feina feta i el temps dedicat al blog.

Petó.

I.Royo ha dit...

Una jornada agradable com sempre. Ara comença el bon temps i reprendrem el projecte de "Vies Blaves" a Montserrat, avaiam si anem consolidant el grup d'escaladors de la secció!!

P.D. Per cert ja estem "maquinant" aviam on anem a fer l'stage de Setmana Santa aquest any!

Salut i tàpia.

Nandy ha dit...

Una altra vegada més, ha estat un dia immillorable!
Aixó si, amb ganes de tornar-hi!!!

Fins aviat!

Joan Roure ha dit...

Que les parets ens acompanyn molt de temps,Quin far d'escalar que ens vem fer, uau, pipa ens ho vem pasar.fins la proxima companys.

Anònim ha dit...

Bones!
Per nosaltres també va ser un dia genial. I tenim moltes ganes de venir a la propera sortida.
Es agradable veure les ganes que hi ha al grup i felicitats Isaac per la feina ....com t'ho curres!

Toni - Marta

I.Royo ha dit...

Gràcies parella, de totes formes la secció la fem entre tots i funciona gràcies a la il·lusió i empenta de tots els que en formem part; obviament vosaltres inclòsos així que...gràcies mutuament!!!

Xeve Feliu ha dit...

Stage a Terradets?...

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.