FOTOS: MATINAL PEL MONTGRÍ

Bones gent;

Aquest passat diumenge dia 1 d'abril, més de 30 persones ens hem reunit al CER per gaudir del sol primaveral, en la "Matinal pel Montgrí" del mes d'abril on hem compartit la bona companyia i hem suat de valent al llarg de la ruta proposada per avui sempre propera al nostre entorn.

Sota el guiatge del gran mestre i millor persona, en Jaume Salvat, aquest cop hem fet la ruta un xic més llarga per arribar-nos al litoral, exactament a la magnifica cala Ferriol. Travessant la pista que comunica Cala Montgó amb l'Estartit, hem començat amb una forta pujada fins a comunicar amb el GR-92, què hem seguit fins a l'enllaç amb la cala, iniciant una bonica baixada amb unes vistes extraordinàries de la mateixa.

Un cop a la cala hem aprofitat per esmorzar i agafar forces, doncs tocava fer el retorn per la mateixa senda, aquest cop de pujada i amb un sol que petava de valent, però com deia aquell; -si la companyia és bona, el cansament no sona-. Retornant per un altre viarany per mirar de fer la ruta circular, hem tornat al punt d'inici amb més de 4 hores i quasi 12 km a les nostres esquenes.

Aquí teniu unes fotos de mostra cortesia de l'Àngel Ruiz;

El grup on sempre s'hi respira bon ambient i companyerisme, preparat per arrencar cap a la cala Ferriol.

Els camins que amaga el Montgrí son accessibles a aquells que us agradi caminar per la natura i gaudir de la muntanya però també cal prendre'ls en consideració doncs sovint es tornen estrets i costeruts.

El grup passa tot just per davant de les runes militars del Milà. El ritme d'aquestes caminades el posa el gros del grup i en cap cas es deixa a ningú enrera. Es un ritme adaptat a grans i petits on...

...les parades per refer-se son habituals i ens permeten recuperar l'alé. Es en aquests moments quan en Jaume Salvat sempre aprofita per deleitar-nos amb alguna història o anècdota del passat referent a la zona on ens trobem.

Aviat som arribats al punt des d'on divisem la cala Ferriol, ara ens toca baixar bosc a través fins a tocar l'aigua; avui objectiu d'aquesta sortida.

La baixada fins a la cala cal prendre-la amb calma dons la pista deixa pas a un corriol estret i enrabassat que baixa sobtadament cap al mar.

Al final del tortuós corriol ens espera el premi; la cala Ferriol avui ben encalmada amb un mar blau i transparent.

La mainada també disfruta d'aquestes sortides matinals mentre camina i alhora aprén infinitat de coses de la natura de la mà del mestre Salvat.

Un cop tornem a ser dalt del camí ens despedim d'una de les millors vistes de la Costa Empordanesa.

El riu de gent va desfilant avall per la Muntanya Gran en retirada cap al CER després d'una jornada matinal força completa i entretinguda.


Felicitats a totes i tots els assistents a la caminada i recordar-vos que la propera "Matinal pel Montgrí" serà la darrera avans de l'estiu, quan fem un parón estival i no tornem a arrencar fins al setembre, així que...no us la perdeu!!! Fins la propera colla!

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.