FOTOS: ASCENCIÓ HIVERNAL AL PIC DE SUBENUIX (BONUS TRACK)

Bones gent;

El cap de setmana del 23-24 de gener, la gent del Centre Excursionista Baix Empordà (CEBE) organitzaven l'ascenció hivernal al Pic de Subenuix (Sant Maurici). Una mínima represenió de la secció de muntanya del CER va anar amb ells per conèixer el grup i la ruta. Aquest n'es el resultat en imatges:
Deixem les furgonetes a Espot i començem a pujar cap al llac de Sant Maurici, 9 de nosaltres amb raquetes i 5 amb esquís. Aquí una vista dels Encantats.

Fem nit al refugi Ernest Mallafré de 30 places i que amb la nostra arribada queda ple a tope!!

Al matí seguent a trenc d'alba sortim a bon ritme per la Vall de Subenuix disposats a fer cim. A la foto; en Xeve obrint traça, en Joan seguint-lo i l'Isaac tancant el grup.

El terreny comença a posar-se dret i el dia comença a tapar-se.

Les hores van passant i arribem a la última pala dreta que ens durà al coll previ al cim. A la foto s'aprecia el grup de raquetes que aquí degut al desnivell ja anaven calçats amb grampons.

Un cop arribats al coll, deixem els esquís, ens posem els grampons i començem a progressar per una cresta aerea que ens durà fins al cim.

La cresta te trams mixtes de roca i neu cosa que la fa encara mes divertida.

Just abans del cim trobem una petita grimpada sobre roca que acaba de posar la nota de color a l'ascenció.

Cim del Subenuix (2949mts). A la foto en Joan del CEBE, l'Isaac de la secció de muntanya del CER i en Xeve també del CEBE.

Començem el descens cap al coll per recuperar els esquís...

...sempre "al loro" de no fer cap pas en fals.

Foto desde el fals cim del Subenuix de despedida.

Només ens queda agrïr personalment el tracte rebut per la gent del CEBE; en Berto i el seu fill en Marc, l'Àngel, els Joseps, l'Ernest, en Joan i en Xeve, etc...Esperem poder tornar a coinidir en les alçades.

Salut companys i ens veiem pel camí!!


1 comentari:

I.Royo ha dit...

Un deu pel grup i un deu per la ruta. Merci per tot Xeve!!!

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.