RESSENYA "INTRÈPIDA SIRENA"

Benvinguts "trepas";

Presentem la ressenya completa de la via "Intrèpida Sirena" perquè la gent pugui tenir una mica més de informació que la que ha aparegut en el num. 236 de la revista VÈRTEX de la federació. (pag.69).


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CROQUIS:


DEFINICIÓ:

La "Intrèpida Sirena" es tracta d'una via llarga de 103m de recorregut ubicada en el penyasegat de Punta Milà (Montgó, l'Escala) amb orientació E. La via es divideix en 5 llargs (podem enllaçar el 2on i el 3er llarg obviant la 3ª reunió) amb una dificultat màxima de V+ i es troba totalment equipada amb rings d'inoxidable, i 3 rings per R. Trobareu diverses opcions de ponts de roca i possibilitats de protegir passos amb friends petits i mitjans. La roca es calcària, amb canto generós i la seva qualitat és bona en general a excepció d'un petit tram en l'ultim llarg.


APROXIMACIÓ:

Degut a la particularitat de la seva ubicació, l'aproximació caldrà fer-la per mar. Les opcions passen per deixar el cotxe al port de l'Escala o a Montgó i prendre una embarcació desde qualsevol d'aquests dos punts que us dugui al peu de via. Sense cap ànim lucratiu oferim dos telèfons de dues embarcacions privades que poden dur escaladors fins a peu de via: Enric Panoi 636264600 (l'Escala) i Àlex 600612958 (Montgó). Des de l'Escala el trajecte per mar es d'uns 30min i desde Montgó és de 10min. Es desaconsella rapelar la via doncs en el seu inici la seva vertical presenta un tram desplomat que ens allunyaria uns 4mts de la mateixa i ens impossibilitaria retornar a la paret. Qui vulgui probar aquesta opció que tingui clar que a partir de la R3 (una repisa ample i còmode) cal que desgrimpi i rapeli flanquejant cap l'esquerra (d'esquena al mar) i assegurant la corda amb cintes o friends per evitar el pèndol en cas de desenganxar-vos de la paret.

DESCENS:

Un cop a dalt de la via i amb el mar a l'esquena, enfront vostre trobareu l'antiga instal·lació d'un canó de la guerra, a l'altre costat d'aquesta instalació comença un sender GR costaner (mar a la dreta) que us durà de baixada a la Cala Montgó. 25min.


OBSERVACIONS:

Aquesta via és aconsellable tot l'any a excepció dels dies posteriors a temporals de llevant degut a la humitat de la roca en tot el primer llarg. Tampoc us hi aventureu en dies de mala mar o mar de fons ja que el peu de via és troba tot just 1'5m per sobre de l'aigua i per tant és a l'abast de les onades. Per qualsevol dubte: cer.muntanya@hotmail.com

FOTOS:

El penyasegat de Punta Milà

Després de l'accés en barca, col·locant-nos al peu de via

Al peu de via hi caben tres persones sense molestar-se. Es tracta d'un petit sortint de roca en forma de trampolí situat a la part mitja del peu de la paret i es incofusible doncs no n'hi hi cap més d'aquestes característiques en tot el peu de via. Assegurar al que escala no es cap problema. Hi ha 2 rings per evitar que qualsevol pas en fals ens faci caure a l'aigua.

Encarant el diedre del primer llarg.

Progresssant per la via l'ambient està garantit!

Les reunions son totes força còmodes i comfortables. Totes es troben equipades amb 3 rings.

L'escalada es molt "gorila" amb canto generós i fisures per protegir al gust tot i que no és necessari ja que es troba tota equipada. La pila s'en ressent cap a meitat de via.

Al cim de la via les vistes son espectaculars.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 comentaris:

Xeve Feliu ha dit...

Espectacular!!!!!!

Joan Roure ha dit...

Molt ben explicat, Frutal!!!!! Salut

martona ha dit...

Ei jo vull fer-la...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Com esta l'equipació despres de tants anys, teniu informació?

Gracies,
Manel

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.