FOTOS: MATINAL PEL MONTGRÍ

Bones gent;

Aquest diumenge dia 2 hem iniciat el projecte "Matinals pel Montgrí", unes caminades que efectuarem cada primer diumenge de mes i que ens han de dur a gaudir de la muntanya més propera i assequible que tenim a casa nostra.

Cal destacar que en aquesta primera trobada ens hem juntat 23 persones amb l'ànim de conèixer el nostre estimat massis del Montgrí i els seus racons més màgics. La sortida ha sigut un èxit tan pel bon temps que ens ha fet com per l'entusiasme que han aixecat les breus intervencions històrico-culturals del nostre estimat i brillant col·laborador Jaume Salvat.

Us passem algunes instantànies de la jornada.

A les 08h tothom està present en el punt de trobada i el sol apareix per sobre les cases enlluernant el CER. Fem la foto de germanor i ens disposem a omplir cotxes per iniciar l'itinerari d'avui.

A les 08:30 som ja al punt d'inici, en un punt del camí dels termes i el grup escoltem atentament les explicacions del nostre guia, en Jaume Salvat, sobre el recorregut escollit per avui.

Iniciem el trajecte per un sender recuperat recentment que transcòrre entre marges d'antigues parcel·les agrícoles avui en dia abandonades la gran part d'elles.

Intercalem la marxa amb parades "tècniques" on en Jaume ens explica detalls curiosos de la història del Montgrí i els seus indrets.

El camí s'estreny i el grup s'allarga. Anem pujant un desnivell suau però constant que ens durà fins a l'ermita del Palau.

Arribats en aquesta ermita en Jaume ens explica la seva importància dintre del Romànic i al llarg de la història com també les diverses tasques de manteniment i reconstrucció que s'hi han dut a terme.

La veritat es que escoltar en aquest home es fascinant i ens fa donar compte de que moltes vegades hem passat per davant de l'ermita del Palau tot caminant, corrent o en bicicleta i mai l'hi hem prestat l'atenció que realment es mereix.

Finalment deixem l'ermita per...

...iniciar la pujada pel pedrigolet del Puig de la Palma que ens durà fins al girador de camions de bombers que trobem ben bé a dalt de la carena.

Aquest desnivell de pujada es potser el més acusat de la jornada i el grup ralenteix un pèl la marxa. El sol ja calenta força i la suor no triga en aparèixer. No sembla pas un matí de primers de tardor.

Dalt de la carena les vistes de la vall de Santa Caterina, les parets d'Ullà i el Castell del Montgrí son ben properes. El cel es ben clar i divisem de dreta a esquerra des del Canigó al Vallespir fins al Puig D'Arques a les Gavarres.

El grup segueix a bon ritme, sense pressa però sense pausa al guia que ens duu de cap al Puig de la Palma...

...tot atravessant territori de la duna continetal fixada en aquest indret al llarg dels segles i coneguda per tots com la zona de "Les Dunes". El desnivell positiu torna a fer que el grup disminueixi el ritme i alguns quedin un xic més enrere.

Entre pinedes de pins invasors com ens explica en Jaume, anem fent camí fins que a certa alçada...

...trenquem per un corriol frèstec que en duu al Puig de la Palma, un indret des d'on divisem una panoràmica magnifica de l'empordà.

Aviat agafem de nou pista forestal i ens arribem fins a l'antiga carretera de l'Escala a l'Estarit. En aquestes alçades ja duem unes 2h30' de marxa i el grup segueix compacte i a bon ritme.

L'Última parada la fem a la zona dels militars on el nostre guia ens explica la història i trascendència d'aquestes instal·lacions militars ara abandonades i les aventures dels que, com ell, hi varen passar el servei militar. Després baixem per la pista que en duu de nou al camí dels Termes i al punt d'inici de la ruta d'avui.

Desde la secció volem felicitar a tot el grup de gent que hem gaudit d'aquesta matinal que esperem sigui l'inici de moltes altres, i agraïr en especial a en Jaume Salvat per la passió que te i ens encomana a tots i per el seu temps i enorme dedicació que ens ha brindat de manera desinteressada al nostre servei.

Moltes gràcies i....fins la propera!!!!

5 comentaris:

Pasqual Gambin ha dit...

Primer de tot, demanar disculpes per haver fet tard. Dit això, voldria dir que ha estat una passejada genial, que combinada amb les explicacions d'en Jaume encara ha estat millor! Gràcies!

I.Royo ha dit...

Coincideixo amb en Paski, una gran jornada amb un guia inmillorable; gràcies Jaume. Aquestes matinals pel Montgrí prometen aviam si s'anima força gent!!

Elvira ge ha dit...

Una sortida fantàstica, natura, esport, cultura, bona companyia i bon temps! no es pot demanar més. Felicitats!!!

Lluis Tomàs ha dit...

No queda rés per dir!
Fins la propera!

Xeve Feliu ha dit...

Jaume, et volem a la secció!!!!!!!!!!

Perdoneu però algú ho havia de dir...

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.