FOTOS: JORNADA D'ESCALADA ESPORTIVA A CAN SALINER

Bones gent;

Aquest passat diumenge una bona colla de la secció i amics varem anar a escalar a Can Saliner en una de la habituals jornades "matinals" conjuntes que fem al llarg de l'any.

Aquest cop ens varem reunir 21 persones; en Maño, en Pere, l'Isaac Moya, l'Ester, l'Elsa, la Roser, la Jessica, en Josep, la Mariana, l'Eladi, en David, la Júlia, en Joan Roure, en Rafa, , en Lluís Camacho, en Joan Deulofeu, la Marta Martí, en Lluís Albert, l'Enric,  la Martona i l'Isaac.

Aprofitant la bona temperatura varem gaudir d'una jornada força completa on els que varen voler es van iniciar també en la via llarga probant la via que hi ha en aquesta escola muntada per a aquesta finalitat.

Per mostra unes fotos;

 Després de fer el café de rigor al CER i empesos fer l'eufòria de l'Ester, enfilem cap a les parets a quarts de 9h.

 Només arribar ens dividim en dos grup, doncs avui som força gent i cal que tothom escali un mínim de 2 vies per donar-nos per satisfets. A la foto el tandem d'Isaacs muntem la primera via del dia; la "Blanc" un IV ideal per acostumar als que avui començen a trepar a la roca de Can Saliner. 

 Un cop muntades les vies fem una mica d'introducció a conceptes bàsics i aviat ens liem a escalar.

 La Júlia que havia escalat de petita avui hi torna i realment ens deixa a tots bocabadats...quina facilitat!!! Amb l'edat que te aquesta nana promet un futur plé de vies!!!

 Durant la jornada anem fent repàs dels conceptes d'assegurament i fem que la gent probi d'assegurar mentre espera el torn per escalar. En Manyo que avui s'estrena en la vertical assegurant al que escala.

 Avui s'estrena força gent i la veritat es que quasi tothom te moltes ganes de probar-ho i així ho demostra quan li toca el seu torn. Es el cas de l'Elsa, a la foto, que també fa un paperàs i puja per les vies com si ho hagués fet tota la vida!!! Aquestes noies fan que tot sembli tan fan fàcil....
 
 A mig matí rebem la il·lustre visita d'en Lluis Albert, un dels protagonistes que més ha col·laborat en la creació d'aquesta escola d'escalada. Entre altres coses, ell és el que ha arrenjat el camí des del pàrquing fins al peu de via; fites, esglaons i terraplens inclosos! Tot solet i només ajudat d'un tramac!!!!! Quin element més autèntic aquest Lluís!!! A la foto assegurant a la Júlia...

 ...que aquí proba la seva segona via, la "Joan Roure", un V de 30m que per més curiositat està dedicada al seu avi!!

Avui no parem de sorprendre'ns, doncs de la gent que avui s'inicia no n'hi ha cap que s'hagi fet enrere o s'hagi atemorit. Un cas increïble es el d'en Maño; amb 53 anys avui s'estrena i fot un paperàs que ens deixa a tots amb la boca oberta!!! No només escala les vies sense ni inmutar-se sino que a més s'ho passa d'alló més bé i promet repetir d'ara endavant!! 

 En una altre de les plaques del sector dret, en Lluís Camacho s'obre la "Perestroika" un V de 25m assegurat per en Joan Deulofeu, per descongestionar el sector i muntar més vies, doncs la gent no es cansa i en vol més i més!
 

 La jornada està siguent molt productiva per tots i les vies estan ocupades la gran part del temps. Mentre uns baixen els altres ja encaren la seva següent via. A la foto la Júlia baixa de la "Joan Roure" mentre en Josep puja per la "Blanc".

 Rapelar es una experiència més que ve inclosa en el pack d'avui i es convenient per perdre la por a l'alçada i aprendre a confiar amb el company i amb el material. A la foto en Maño rapelant per la via que es va obrir en honor seu la "Vale mas Maña que Maño"
 
 Aquestes jornades son també força propicies per començar a formar parelles d'escaladors i/o cordades que s'avenen i que formaran els escaladors del dia de demà. A la foto l'Isaac Moya asssegura al que de ben segur serà el seu company de cordada en un futur no molt llunyà; en Pere Sala, mentre en Lluís Camacho, gran col·laborador de la Secció i expert escalador els controla i els aconsella.

 Després es canvien els papers i ara li toca trepar a l'Isaac Moya mentre en Pere l'assegura. Aquesta cordada promet i ambdós son una grans motivats i amb ganes d'aprendre i d'introduir-se de ple en aquest mon. Al ritme que progressen, no trigaran gaire a fer-ho amb èxit!! 

 Encara que els transit d'escaladors entre vies es força frenètic, sempre hi ha temps per una repós i alguns somriures. A la foto la Jessica, l'Elsa i la Júlia fent un kit-kat.

 En Pere Sala, una altre promesa de la Secció, encara la "Joan Roure" amb rapidesa. Es mou bé en la paret i amb confiança, i te ganes de formar-se en via llarga, cosa que més tard probarà juntament amb la seva xicota l'Elsa a la via de 60m que tenim muntada a Can Saliner per a practicar el muntatge de reunions, els ràpels, etc...

 La Jessica ja cansada després d'una jornada intensa es deixa rapelar per un company fins al peu de via.


Bé doncs, per últim celebrar la gran jornada viscuda i esperar que més i més gent s'animi a venir en aquestes jornades per probar l'escalada esportiva i que la família de la Secció de muntanya del CER no pari de crèixer!!!

Salut i muntanya i fins la propera!

5 comentaris:

martona ha dit...

Booonessss aquestes fotillos!!! A veure si repetim aviat i les femines s'animen que tenim que fer pinya!!!

joan ha dit...

Done gust veure aquest jovent i no tant jovent com escala!!!!

Xeve Feliu ha dit...

Com sempre un festival d'escalada i bon rotllo!!!!

Felicitats!!!

EstHer Mata ha dit...

eii..... genial, com sempre que hi em anat!! aquí una que s'apunta a la següent!!!

Lluís ha dit...

Em sap greu no haver pogut venir, pero em sap més greu no haver pogut veure al Manyo fen l'Spiderman!!!!
Salut!!!

!!! A T E N C I Ó !!!


RECORDEU
, dia de trobada: primer divendres de cada mes, a les 20h al local
de la secció (2ª planta del CER).

Per participar en les activitats que organitzem desde la secció cal estar federat per la FEEC (tràmit que fem desde la secció). En cas de que no ho estigueu us haurem de fer "l'assegurança temporal" que val 4'80€/dia.